dinsdag 6 september 2011

#15. 't Arfpad (in ontwerp)

Ons werd gevraagd of er langs de historische plekken, waar het in  
Ons Verwonderen Rondom Ommen om gaat, ook nog een route wordt uitgezet. Dat leek ons een goed idee en dus gaan we proberen om hier, in dit hoofdstuk 't Arfpad op internet (dus niet op papier!) een of enkele wandel- en/of fietsroutes met al (of veel van) die mooie, interessante en bijzondere plekjes als kralen aan een snoer te rijgen. Het zal nog wel even duren voor de eerste route te volgen is, maar het voornemen is er nu. Ze komen met hun eigennaam onder de noemer 't Arfpad te staan op de startpagina http://onsverwonderenrondomommen.blogspot.com .
Suggesties zijn van harte welkom! 


Alle webblogs onder het motto Ons Verwonderen Rondom Ommen:
#11. 24-06-11 V1 en V2 rondom Ommen -
#05. 13-05-11 Park 1813 op de Lemelerberg -  
#03. 18-04-11 één ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei  
- over 1, 2 of 3 uitkijktorens op de Lemelerberg (Maar dat kan toch haast niet?)
#02. 03-03-11 Englandspiel - Stegeren -
#01. 26-02-11 Ons Verwonderen Rondom Ommen - eerste hoofdstuk

Ter inspiratie:
http://www.memorymuseum.nl/nieuws/ - Stichting Internationaal Oorlogsmuseum realiseerde in Nijverdal het oorlogsmuseum dat een realistisch beeld wil scheppen van de verschrikkingen van de gebeurtenissen uit deze periode, zodat wij leren van het verleden.

Nieuwe fietstocht langs plekken uit de Wereldoorlog
Bron: Tubantia, donderdag 09 december 2010 | 16:42 |
NIJVERDAL - Het Toeristisch Bureau Hellendoorn (TBH) en het Oorlogs- en Vredesmuseum Memory hebben nauw samengewerkt bij het maken van een fietsroute langs bekende en minder bekende plekken uit de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Hellendoorn en naaste omgeving. 
De fietstocht begint bij het bovengenoemde museum aan de Grotestraat. Via Haarle fietsen de historisch geïnteresseerden richting Holten om via Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug weer terug te keren naar Nijverdal. De route wordt duidelijk weergegeven op een fietskaart en bij de aangegeven plekken/monumenten wordt een korte toelichting gegeven. Op vertoon van deze fietskaart krijgt de museumbezoeker korting op de entree en een consumptie. Deze kaart is vanaf 18 december te koop bij het museum, de VVV en diverse andere toeristische accommodaties in de gemeente Hellendoorn.

1 opmerking: